ORASUL BROSTENI

sâmbătă, 5 martie 2016

Recunostinta pentru activitatea S.V.S.U Brosteni

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Orașului Broșteni a avut o activitate deosebită în anul 2015.
SVSU Broșteni a avut 24 de intervenții în anul 2015. S-a intervenit pentru stingerea a 20 de incendii, la 13 incendii participând doar membrii SVSU Brosteni, restul fiind in colaborare cu Unitatea de Pompieri Militari din Vatra Dornei, SVSU Crucea și SVSU Borca. Interventiile au fost pe teritoriul orașului Broșteni precum și pe teritoriul comunei Borca din județul Neamț.
Activitatea SVSU Broșteni nu s-a limitat doar la intervenții pentru stingerea incendiilor, membrii voluntari participând și la alte actiuni avand ca scop binele cetățenilor.
S-a intervenit la accidente de circulație,pază unor zone cu muniție neexplodată,asigurarea pazei la Zilele Orașului Broșteni,precum și pentru îndepărtarea arborilor căzuți și curățirea punților pietonale în urma căderilor masive de zăpadă.
Pe lângă acțiunile de stingerea incendiilor, SVSU Broșteni s-a implicat în activitățile educative de prevenire și stingere a incendiilor,participând la activitățile organizate de elevii școlilor din Broșteni în cadrul ”Săptămânii altfel”,precum și în numeroasele întalniri avute cu cetățenii orașului.
Începând cu anul 2015, SVSU Broșteni are la dispoziție o Remiză PSI construită prin finanțarea proprie a Primăriei Orașului Broșteni, o autospecială pentru stingerea incendiilor marca STAYR,dotată cu tot ce este necesar pentru intervențiile la incendii, precum și de echipament de protecție corespunzător.Domnul Petru Gavril, Șeful SVSU Broșteni aduce mulțumiri domnului Vasile Lupuleasa, fiu al Broșteniului, care a contribuit la dotarea cu echipament și materiale PSI.
Activitatea SVSU Broșteni este recunoscotă și la nivel de județ, fapt pentru care Șeful ISU Suceava, domnul General de Brigadă Ion Burlui, a acordat o Diplomă de Recunoștință domnului Petru Gavril,Șeful SVSU Broșteni pentru activitatea SVSU Broșteni, pentru implicarea în misiunile de salvare a cetățenilor și a bunurilor acestora.