ORASUL BROSTENI

sâmbătă, 16 aprilie 2016

Nereguli la finalizarea si receptia lucrarilor la Casa de Cultura a orasului Brosteni

            In data de 04.11.2014 s-a intrunit comisia de receptie pentru receptionarea lucrarilor la Casa de Cultura a orasului Brosteni. S-a facut receptia la terminarea lucrarilor iar procesul verbal s-a semnat cu obiectiile prevazute in anexa 3 si lucrarile trebuiau executate pana la data de 12.12.2014.Presedintele comisiei de receptie Dl. Rusu Vasile,viceprimar la acea data semneaza un proces verbal de stingere a obiectiilor,prin care sustine ca lucrarile au fost finalizate desi Casa de Cultura nu era racordata nici la canalizare.
 In aprilie 2015 am solicitat constructorului sa termine lucrarile, dar nu a facut decat racordarea la canalizare si apoi ne-a promis ca va veni sa termine lucrarile dar nu a mai venit. In ianuarie 2016 cu adresa nr.104/11.01.2016 ne-am adresat Companiei Nationale de Investitii carora le-am predat Casa de Cultura pe perioada executiei lucrarilor si i-am informat ca nu au fost executate lucrarile din anexa 3 de la Procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor.
C.N.I. prin adresa nr. 285/14.01.2016 avertizeaza constructorul ca daca nu termina lucrarile vor executa Garantia de Buna Executie si vor pune alt constructor sa termine lucrarile. In data de 20. 01. 2016 prin adresa nr. 831 constructorul trimite la C.N.I. Procesul verbal de stingere a obiectiilor si nu se mai prezinta la lucru. In data de 18.02.2016 cu adresa nr.256  avertizam constructorul ca daca nu se prezinta sa termine lucrarile vom cere C.N.I. executarea Garantiei de Buna Executie pentru terminarea lucrarilor cu alta societate.
             In urma acestor demersuri constructorul se prezinta la fata locului si face lucrarile care nu costau prea multi bani (balustrade la balcoane,glafuri la geamuri,varuit scena)dupa care il invita pe Dl. Primar la discutii si spun ca celelalte lucrari costa prea mult si existand procesul verbal de stingere a obiectiilor semnat de Dl. Rusu Vasile daca dorim terminarea lucrarilor sa platim noi pentru aceste lucrari.  In urma acestor discutii am hotarat convocarea la fata locului a reprezentantilor C.N.I. ,constructor , proiectant, diriginte de santier pentru punerea de acord a tuturor si finalizarea lucrarilor pentru a putea obtine autorizatia de functionare de la I.S.U.   In urma discutiilor s-a incheiat minuta cu nr1860/8.04.2016.
  In acest moment am aflat ca Dl Rusu Vasile a semnat si de preluarea Casei de Cultura de la C.N.I. si a primit si cartea constructiei pe care nu stie unde a lasat-o.       La aceasta data   Casa de Cultura nu este functionala si se lucreaza la montarea senzorilor de fum,montarea centralei de detectie si semnalizare in caz de incendiu, montarea trapelor de fum si s-a realizat instalatia de semnalizare a hidrantilor si iesirilor in caz de incendiu si paratrasnetul. Speram ca dupa 2 ani de tergiversari in sfarsit sa se termine lucrarile si Casa de Cultura sa poata functiona cu toate avizele necesare.

In sprijinul celor afirmate va prezentam adresele mentionate si pozele pe durata executiei lucrarilor.

CLICK PE IMAGINI PENTRU A MĂRI DIMENSIUNEA