ORASUL BROSTENI

vineri, 10 noiembrie 2017

Semnarea celor două Contracte de finanțare pentru proiectele aprobate prin PNDL II

După cum vă informam într-o postare anterioară, după semnarea Contractelor de finanțare pentru 4 proiecte de investiții aprobate prin programul PNDL II ,urma și semnarea Contractelor de finanțare pentru alte două proiecte de investiții. Vă informăm că au fost semnate și cele două Contracte de finanțare rămase, aceste fiind :
1.   ”Reabilitare,modernizare și extindere grădiniță cu program prelungit,oraș Broșteni,județul   Suceava”. Valoarea totală a investiției fiind de 3.804.740,5 lei
2.   ”Reabilitare și modernizare școala cu clasele I-IV Dârmoxa,oraș Broșteni,județul Suceava.”   Valoarea totală a investiției fiind de 691.679,5 lei.
 Suma totală a celor 6 Contracte de finanțare ce urmează a se derula,prin programul PNDL II, este de 16.672.938,41 lei.
 Menționăm că la acest moment este în derulare proiectul de investiții
 ”Reabilitare,modernizare și extindere sistem de canalizare cu stație de epurare în oraș Broșteni,județul Suceava”. Valoarea totală estimată a investiției este de 11.323.914 lei, la licitație au fost depuse 24 de oferte. Câștigătoare a fost firma TERMAL PROD COM SRL din Constanța, cu o valoare de 7.926.740 lei.
 Contractul presupune reabilitarea,modernizarea și extinderea sitemului de canalizare cu stație de epurare în orașul Broșteni și cuprinde lucrările pentru rețelele de canalizare cu curgere gravitațională și pompată ,rețele de canalizare cu curgere sub presiune,stații de pompare ape uzate, stație de epurare.In prima fază au inceput lucrările la stația de epurare din Lungeni. Din primăvara anului 2018 se vor începe și lucrările la obiectivul de investiții pentru Aducțiune și coloană de apă in orașul Brosteni.

Cele 6 contracte de finanțare au fost semnate de Primarul orașului Broșteni, Nicolae Chiriac, iar din partea Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene,de Viceprim-Ministru Paul Stănescu. Semnarea actelor de finanțare permite scoaterea la licitație,prin SEAP,a lucrărilor și desemnarea constructorilor, iar în vara anului viitor suntem siguri că vor începe lucrările la aceste proiecte.